Wat verdient een verpleegkundige?

Wat is het inkomen van een verpleegkundige? Dit hangt af van het opleidingsniveau en het aantal jaren werkervaring. Overigens is er al jaren discussie of er nu een onderscheid in salaris dient te zijn tussen een verpleegkundige mbo en verpleegkundige hbo.

Salaris verpleegkundige MBO

Een verpleegkundige met een MBO-diploma verdient tussen de € 1.840,- en € 1.980,- bruto per maand voor een beginnend verpleegkundige. Ben je verder gevorderd? Dan kan je loon oplopen tot tussen de € 3.055,- en € 3.155,- bruto per maand voor een ervaren seniore verpleegkundige. De genoemde salaris-niveau’s zijn gemiddelden voor 2019. Dat is nog zonder 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Verder kan er een onregelmatigheidstoeslag van toepassing zijn, waarvan de hoogte varieert van 20% tot 60%.

Salaris verpleegkundige HBO

Het loon van een verpleegkundige op HBO-niveau, hetgeen bijvoorbeeld ook een hoofdverpleegkundige of OK-verpleegkundige kan zijn, bedraagt enkele honderden euro’s meer dan een MBO verpleegkundige. Per 2019 gelden de volgende lonen. Een beginnend verpleegkundige HBO verdient een bruto startsalaris van € 1.890,- en € 1.985,- exclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering en eventuele onregelmatigheidstoeslag. Het maximale salaris van een ervaren seniore verpleegkundige – afhankelijk van de functie-inhoud die per ziekenhuis verschilt – bedraagt € 3.075,- en € 3.460,- exclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering en eventuele onregelmatigheidstoeslag.

Meer weten?

Bovenstaand zijn algemene bandbreedten aangeven. Salarissen worden per ziekenhuis en zorginstelling bepaald en kunnen variëren. Wil je weten hoeveel een verpleger precies verdient bij een ziekenhuis? Kijk dan op internet bijvoorbeeld eens bij actuele vacatures. Daarin wordt vaak een indicatie van het loon aangegeven.

Opleiding verpleegkundige

Kijk verder voor onze overzichten van verpleegkunde opleidingen en verpleegsteropleidingen.Gevonden op: salaris verpleegkundige, verpleegkundige salaris, uurloon verpleegkundige.