Wat is het inkomen van een verpleegkundige? Dit hangt af van het opleidingsniveau en het aantal jaren werkervaring. Overigens is er al jaren discussie of er nu een onderscheid in salaris dient te zijn tussen een verpleegkundige mbo en verpleegkundige hbo.

Salaris verpleegkundige MBO

Een verpleegkundige met een MBO-diploma verdient tussen de € 1.765,- bruto per maand voor een beginnend verpleegkundige tot en met € 3.010,- bruto per maand voor een ervaren seniore verpleegkundige. De genoemde salaris-niveau’s zijn gemiddelden voor 2017. Dat is nog zonder 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Verder kan er een onregelmatigheidstoeslag van toepassing zijn, waarvan de hoogte varieert van 20% tot 60%.

Salaris verpleegkundige HBO

Het loon van een verpleegkundige op HBO-niveau, hetgeen bijvoorbeeld ook een hoofdverpleegkundige of OK-verpleegkundige kan zijn, bedraagt enkele honderden euro’s meer dan een MBO verpleegkundige. Het salaris varieert van € 1.765,- bruto per maand tot en met € 3.325,- bruto per maand voor een ervaren seniore verpleegkundige. Ook deze bedragen zijn weer exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Meer weten?

Helaas kunnen wij het niet preciezer dan bovenstaand aangeven. Salarissen worden per ziekenhuis en zorginstelling bepaald en kunnen variëren. Wil je meer weten over hoeveel een verpleger precies verdient? Kijk dan op internet bij actuele vacatures. Daarin wordt vaak een indicatie van het loon aangegeven.

Opleiding verpleegkundige

Kijk verder voor onze overzichten van verpleegkunde opleidingen en verpleegsteropleidingen.

Gevonden op: salaris verpleegkundige, verpleegkundige salaris, mbo verpleegkunde salaris, salaris mbo verpleegkundige, hbo v salaris, salaris verpleegkundige hbo, bruto salaris verpleegkundige, verpleegkunde mhbo salaris, opleidingsniveau hbo verplegkundige in belgie, inkomen verpleegkundige.