Verpleegkundige; een ontzettend mooi beroep

Wanneer je graag iets wilt betekenen voor je medemens, dan zou het werk als verpleegkundige heel goed bij je kunnen passen. Als verpleegkundige kun je namelijk echt iets voor iemand betekenen en dat maakt het werk zo ontzettend mooi. Naast dat je graag iets wilt betekenen voor de medemens heb je ook nog andere belangrijke competenties nodig. Om goed zorg te kunnen verlenen moet je namelijk niet snel vies zijn van iets, goed kunnen samenwerken, een verantwoordelijkheidsgevoel hebben, inlevingsvermogen hebben en geduldig zijn.

Opleiding verpleegkundige op MBO en op HBO niveau

Er zijn twee verschillende niveaus waarin je de opleiding tot verpleegkundige kunt volgen. Namelijk op mbo en op hbo niveau. Het verschil tussen mbo en hbo verpleegkunde is dat de mbo opleiding een meer praktijkgerichte opleiding is. De hbo opleiding is meer gericht op de wetenschap. De toelatingseisen zijn daarom dan ook verschillend.

Toelatingseisen MBO-verpleegkunde opleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding MBO-verpleegkunde moet je in het bezit zijn van een van de volgende diploma’s:
– VMBO, theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
– MAVO
– Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO
– MBO niveau 3

Toelatingseisen HBO-verpleegkunde opleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-Verpleegkunde moet je in het bezit zijn van een van de volgende diploma’s:
– MBO niveau 4
– HAVO
– VWO

Daarnaast worden er heel veel vervolgopleidingen aangeboden en dat geeft heel veel mogelijkheden om je te specialiseren en om die specialisatie te volgen die het beste bij jou past. Kijk bij de diverse opleidingen tot verpleegkundige op MBO-niveau en op HBO-niveau.